Knižné ciele na rok 2019

februára 11, 2019

Rok 2018 bol po knižnej stránke pre mňa veľmi úspešný. Prečítala som 60 kníh, čo bol aj môj cieľ na goodreads a hoci som ho chcela prekonať, nakoniec som spokojná aj s týmto počtom. Najmä preto, že som prečítala veľa naozaj super kníh, o čom môže svedčiť aj to, že mám problém zostaviť rebríček tých najlepších pre článok Najlepšie knihy prečítané v roku 2018 (taký menší sneak-peek pre vás: zatiaľ som na čísle 12 a to som vyhadzovala niektoré knihy, ktoré mi však nedá nespomenúť aspoň v honorable mentions). Okrem toho sme sa spolu s Bailey zúčastnili na troch knižných podujatiach - najprv sme boli na Svete knihy v Prahe (kde bol aj Humbook stage), potom sme boli na Humbooku a  nakoniec sme sa pozreli na Bibliotéku. Všetky tieto akcie si dúfam zopakujeme aj tento rok.




Teraz by som prešla k cieľom na rok 2019:
1. Prečítať aspoň 72 kníh (6 kníh mesačne)
2. Prečítať celú sériu Anny zo Zeleného domu
3. Zúčastniť sa nejakého knižného podujatia
4. Kúpiť si novú policu na knihy
5. Obmedziť kúpu kníh len na dopĺňanie sérií, prípadne na knižné akcie :)

Najmä posledný bod bude najťažšie dodržať, avšak ja už seriózne nemám miesto - najnovšie skladujem knihy v skrini s oblečením. Práve preto plánujem dokúpiť aj knižnicu. Avšak okrem toho, že na ňu potrebujem ešte trošku našetriť, môžem nad ňou reálne začať uvažovať až po sťahovaní a aj to len ak v novom byte na ňu bude vhodné mesto. Tak mi držte prsty, nech to dopadne dobre :)
Tento rok som si dala celom ambiciózny plán, keďže minulý rok som tých 60 kníh stihla fakt LTT (len tak tak), plánujem však rereadovať viacero tenších middle-grade kníh takže mi toto číslo príde celkom realistické.
Tento rok by som naozaj chcela viac pridávať aj na blog. Blogovanie ma baví, ale niekedy ma to aj riadne stresuje. Nejde o samotný akt blogovania alebo písania, ale to, že sa sama sabotujem - v zmysle, že nič mi nikdy nepríde dostatočne dobré na to, aby som to zverejnila a veľa článkov iba rozpíšem a už nikdy sa k ním nevrátim, lebo nie som spokojná s ich prevedením. Niekedy mám skvelé (aspoň podľa mňa lol) nápady na články, ktoré nezrealizujem, lebo si neverím (toto je issue, ktorú som si nedávno uvedomila) a keď ma do toho ešte zavalí stres z ostatných povinností tak to niekedy rovno vzdám. Naozaj nie som dobrá v balansovaní svojho života... jeden by si myslel, že v 24 rokoch už v tomto budem profík :D
Ak máte nejaké rady do života/blogovania, sem s nimi. Plus napíšte mi vaše knižné ciele, možno sa nejakým inšpirujem a pridám si ho aj na svoj zoznam.

You Might Also Like

4 comments

  1. Veľa šťastia s tvojimi cieľmi! Čo sa týka Anny, už dlhšie plánujem re-reading, tak hádam sa k nej obe dostaneme. :D
    Kombinovať blog s takpovediac zvyškom života fakt nie je jednoduché, sama popri škole vždy dosť stíchnem. Naučila som sa to akceptovať a nič si nevyčítať.
    Tiež si myslím, že väčšina ľudí - vrátane mňa - má niekedy pocit, že nie sú dosť dobrí... Hlavné je nedať sa tým prevalcovať. Inak, často nie som spokojná s prvým konceptom článku, ale keď sa k nemu o pár dní vrátim, zväčša sa mi ho podarí dopracovať do niečoho použiteľného.:D Och a držím ti palce, aby si sa nedala zastaviť nedostatkom sebadôvery a začala si písať o všetkom, čo chceš - určite to dopadne dobre. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to dúfam aj ja, Anna ma totiž vždy pozitívne naladí :D A ďakujem, budem sa snažiť na sebe pracovať a zároveň si nič nevyčítať :D

      Odstrániť
  2. Fakt miluji, když se mi vymaže komentář - dlouhý komentář. Takže ve zkratce :D :D :D - chci taky knihovnu :) - můj sen do nějakého vlastního bytu nebo alespoň do většího bytu (neumím si představit, že budu bydlet sama btw. ani s chlapem) - těším se až si tam naskládám knihy a různé blbiny - jako (knižní) svíčky, ke knihám Zbožňuju Londýn a Zb.Paříž - to bude Eiffelovka a londýnská budka. A omezení nakupování knih bych měla také zvážit :D. Akorát nevím, jak ty ale já když vím, že knihu znovu číst nebudu a ani nepotřebuji, aby si ji pak přečetli třeba moje děti (někdy v budoucnu možná?), tak se je snažím prodat :) - abych měla místo a peníze na další knihy :D :D.

    Takže hodně štěstí při plnění tvých cílů ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To dobre poznám, niekedy som každý komentár pre istotu kopírovala :D Ja som dosť začala používať knižnicu a kupujem si fakt, len knihy ktoré boli super a chcela by som sa k nim v budúcnosti vrátiť :)
      Veľa šťastia aj tebe :)

      Odstrániť