Knihy, ktoré som dostala na Vianoce a narodeniny (Haul?)

januára 26, 2018

Ako asi skoro každý knihomol, aj ja som na Vianoce dostala slušnú kôpku kníh. A potom je tu fakt, že mám narodeniny dva týždne po Vianociach. Takže si zrejme viete predstaviť, že moja polička sa cez sviatky dosť rozrástla. (Až natoľko, že už sa do nej nezmestí ani jedna kniha, ale o tom pomlčíme). Týmto sa samozrejme nechcem nejak chváliť alebo čo, len som sa chcela podeliť o knihy, na ktoré sa tento rok chystám - hoci som niektoré už stihla prečítať, a teda sa toto dá istým spôsobom brať ako môj "2018 TBR". Knižky, na ktoré sa chystá Janelle, nájdete tu



Začnem asi knihami, ktoré už mám za sebou. Bolo by ich viac, ale mala som skúškové a tak bolo čítanie len vzdialeným snom. No ale teraz som úspešne doskúškovala a neviem sa dočkať, kedy sa opäť ponorím do nejakej knihy.

Ak si niekto pamätáte na moje "about" v prvom článku na tomto blogu, meno Alice Oseman tam už zaznelo. Asi pred dvoma rokmi som od nej čítala knižku Solitaire a úplne som sa zamilovala, hneď sa dostala medzi moje úplne top knihy. Radio Silence je jej druhá kniha a hoci som najprv čakala na nejaké novinky o preklade - Alice vravela, že aj na Slovensku má "translation deal", no ničoho som sa nedočkala a tak som si knihu kúpila po anglicky. Dokonca s americkou obálkou, lebo je krajšia ako tá anglická. A Alice ma našťastie nesklamala - Radio Silence bolo porovnateľne skvelé ako Solitaire. Možno sa jedného dňa aj dokopem k recenzii, keby máte záujem.

O Genuine Fraud som prvýkrát počula na Jesseho youtube kanáli a hneď ma zaujal ten stručný a záhadný popis. Taktiež som Klamárov čítala len toto leto a tak som bola zvedavá, s čím autorka príde tentokrát. Nebudem sa veľmi rozpisovať o svojom názore, lebo sa chystám napísať aj celkovú recenziu.

Od Ricka Riordana som čítala snáď všetko, čo u nás vyšlo, takže som si samozrejme prečítala aj pokračovanie Magnusa Chasea. Bolo skvelé, presne tým typickým Riordanovským štýlom.

A teraz sa teda vrhnime na knihy, ktoré som ešte nečítala.

Ako už aj Janelle spomínala, túto knihu sa chystáme čítať naraz, tak som zvedavá ako to dopadne. Fakt dúfam, že je tak dobrá ako sa o nej hovorí, dosť sa na ňu teším a nerada by som sa sklamala.

Od Lauren James som už čítala duológiu První konec (recenzia čoskoro) a Poslední začátek. Obe sa mi páčili a táto kniha znela zaujímavo (a má nádhernú obálku), tak som si povedala prečo nie.

O tejto knižke som uvažovala už dlhšie, a keď som zistila, že bude film, tak mi bolo jasné, že nastal najvyšší čas prečítať si ju. (Btw vie niekto, či bude ten film aj v slovenských kinách?)

Táto kniha sa ku mne tuším tiež dostala cez booktube a zaujala ma. Mám rada také YA s mystery nádychom, tak dúfam, že to bude dobré.



Ďalšia kniha, na ktorú sa chystáme ja aj Janelle. LGBT tématika v historickom prostredí, som zvedavá aké to bude. Nezvyknem veľmi čítať knihy odohrávajúce sa v minulosti, tak sa teším na novú skúsenosť.

Maggie Stiefvater napísala moju obľúbenú sériu, Havraní cyklus. A hoci ma jej staršie výtvory až tak nelákajú, táto novinka znela fakt dobre - a tá obálka je úplne prenádherná. Rozhodne nie je polovica mojich knižných rozhodnutí ovplyvnená obálkami.

Už si ani nepamätám, ako som sa dozvedela o tejto knihe - mám pocit, že mi ju odporučil goodreads, al určite som o nej už počula aj od nejakých booktuberov. V každom prípade ma toto nezvyčajné poňatie milostného trojuholníka veľmi zaujalo a hoci sú na knihu zmiešané názory, dúfam, že sa mi bude páčiť.

Ďalšia kniha z dielne Ricka Riordana. Už si poriadne nepamätám, čo všetko sa dialo v prvej časti, tak snáď si spomeniem. Mám pocit, že toto má byť dokonca pentalógia, tak som zvedavá, tak sa príbeh vyvinie.



Meno Adam Silvera je v dnešnom YA svete dosť známe. Doteraz som od neho ešte nič nečítala, ale už sa na to teším a snáď sú jeho knihy naozaj tak dobré, ako sa hovorí. 

Tretí a zároveň posledný diel zo série Mágové. Chystám sa naň, len čo skončí tretia séria The Magicians a ja budem niečím zaplniť tú dieru (tak som to spravila aj s prvým a druhým dielom). Ak máte radi seriály a ešte to nepozeráte, rozhodne odporúčam. A knihy samozrejme tiež.

Druhý diel zo série Havraní cyklus. Sériu som vlastne už celú čítala, ale po anglicky a v čítačke. Tak som sa rozhodla, že keď ich už prekladajú do slovenčiny, tak si ich kúpim domov. Už som predtým obzerala aj českú verziu, ale vo chvíli, keď som ju otvorila a zistila, že Blue sa volá Lila... tak som ju hneď aj zatvorila.

Toto sú teda všetky knihy, ktoré v poslednej dobe pribudli u mňa v poličke. Je ich dosť veľa, takže tak skoro asi ani knihy kupovať nebudem (hahaha). Ak ste niektoré z nich čítali, určite sa podeľte v komentároch, som zvedavá na vaše názory! :)

You Might Also Like

4 comments

  1. Já mám narozeniny zase dva týdny před Vánocemi, takže toto úplně znám :D
    Žádnou z knížek jsem nečetla, ale docela mě zaujala The Lonelinest Girl in the Universe, jak názvem, tak tou krásnou obálkou :)

    já chci POEzii

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha, tak v tom nie som sama teda :D
      Tú som práve začala čítať, tak uvidíme, snáď nesklame :)

      Odstrániť
  2. Koukam jak koukam, ani jednu z techto knih neznam, coz je pro me super, protoze se aspon podivam na dalsi zajimave tituly, a verim ze odhalim nejake ktere me nadchnou, a pritom to nebudou takove ty ohrane marketingove knihy, u kterych se pak stejne ukaze, ze obsahova stranka je onicem, a ze marketing a obalka udelali dost. :)
    diky za takove clanky a tipy :)))
    hned se jdu podivat na obsah a recenze :) a nejakou peknou vyberu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som rada, že som niekoho potešila :) Snáď si niečo vyberieš (a bude sa páčiť) :D

      Odstrániť