Náš prvý knižný photoshoot: pocity a dojmy

júla 22, 2018


Možno ste si všimli, možno nie, ale všetky naše fotky na instagrame sú fotené mobilom. Ani jedna z nás nemá poriadny foťák, a tak sme sa jedného dňa rozhodli zavolať si posily v podobe Baileyinej kamarátky Anky. Konečne sme chceli nejaké fotky, kde budeme aj my a nie len knihy (a tiež to bolo prvýkrát čo sme sa vôbec videli odkedy sme založili tento blog).

Vec sa má tak, že za tých skoro 5 rokov čo sa stretávame, sa nám nepodarila ešte ani jedna dobrá spoločná fotka. Už sme si mysleli, že sme prekliate. Avšak Anka nás svojim jedinečným fotografickým talentom zachránila. Preto sme sa s vami rozhodli podeliť o to, ako vlastne toto fotenie prebiehalo (a tiež vám ukázať tieto super fotky). 

Pre Janelle bola cesta k tomuto foteniu naozaj strastiplná. Nestihla prestup z Prahy do Nitry a na ďalší autobus musela čakať štyri hodiny v noci, tme a zime na bratislavskej autobusovej stanici. Proste des.

Nakoniec to však všetko dobre dopadlo a v sobotu ráno sme už čerstvé a natešené začali vyberať outfity a knihy, ktoré si so sebou vezmeme. Za chvíľu sme mali plný kufor a ďalšie dve tašky vecí. Takto nastrojené sme sa vybrali naobedovať a upraviť k Bailey a potom vyzdvihnúť našu fotografku Anku.

Na fotenie sme si vybrali park, ktorý sa hmýril množstvom ľudí, keďže vonku bolo naozaj pekne. Hneď ako sme dorazili, sme sa minuli s nevestou čo nám bolo znamením, že sme si vybrali naozaj dobre. Celé fotenie trvalo plus-mínus tri a pol hodiny, vystriedali sme asi 3-4 outfity a odfotili sme vyše tisíc fotiek. Prezliekanie outfitov bola mierna výzva, keďže všade bolo veľa ľudí ale nakoniec sme to vyriešili verejnými véckami a prezliekaním sa za stromami.

Fotili sme sa všelikde: pri strome, na tráve, v altánku... no najväčšia challenge bola asi, keď sme sa rozhodli usadiť sa na mólo s knihami okolo nás. Bolo veľmi pohyblivé a boli sme v neustálom strachu, že nám niečo spadne do vody. A keď na to mólo stúpili ďalší ľudia... mohli sme sa len modliť. Našťastie sme my aj naše drahocenné knižky zostali suché.





Okrem obyčajných outfitov sme chceli skúsiť aj nejaký fandomový cosplay, tak sme zvolili Shadowhunters. Tí sa dajú s čiernym oblečením odimprovizovať celkom dobre. Ako skvelé rekvizity nám poslúžili plastový lovecký nôž a drevený kolík. Áno, sme naozaj profesionálky.




S Janelle sa nám z tohto fotenia podarilo vyťažiť aj profilovky na facebook. Majú na pozadí maľby, ktoré boli na plote ohraničujúcom vécka v parku. #fancy


Našou poslednou lokáciou bol tento múrik, kde už podľa týchto skvostných záberov môžete vidieť, aké sme boli unavené. Myslím, že odtiaľto ani nemáme normálnu fotku. Aspoň môžu poslúžiť ako dobré memes.




Hoci sme si vyslúžili nemálo zmätených pohľadov, Bailey sa skoro zabila na svojich podpätkoch, keď chodila po tráve a museli sme meniť outfity na veľmi pofidérnych miestach, celkovo hodnotíme zážitok ako veľmi pozitívny a určite by sme si takéto fotenie v budúcnosti ešte chceli spraviť. Ďalšie fotky si budete môcť pozrieť na našom instagrame, kam ich budeme postupne pridávať.

A čo vy a fotenie? Zvyknete si robiť knižné photoshooty alebo niečo podobné? Máte nejaké tipy a triky? Aké cosplaye by ste nám odporúčali odfotiť nabudúce?

You Might Also Like

6 comments

  1. WOW, jsem tedy nepoznala, že jsou focené na mobil! Asi máte kvalitní fotoaparáty na mobilech. Ale ono na instagram ani nepotřebuješ nějakou TOP kvalitu :D.

    Jinak focení v parku vypadá zábavně :). Určitě jste měly fajn den! A ty profilovky jsou super! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Foťáky na mobiloch máme obstojné ale nie je to ešte top kvalita :D máš však pravdu, že pri insta to nie je nejako nutné :)
      A to fotenie bola naozaj sranda :D Ďakujeme krásne :)

      Odstrániť
  2. Máte super fotky. :)
    A pokiaľ ide o photoshoot, s tým už mám nejaké skúsenosti a je to teda riadna piplačka. Akože ja som si chcela spraviť promo fotky k svojej knižke, ale príbeh je fantasy a ešte som si tam vymyslela aj také pravidlá, že som asi polroka zháňala veci na to, aby som mala čo fotiť. Či už ide o oblečenie, alebo nejaké ďalšie rekvizity. A hľadanie vhodného miesta! To bolo ešte horšie. No v každom prípade, samotné fotenie je neskutočná zábava. Len treba zopár ochotných ľudí na výpomoc a ideálne aj niekoho, kto vie narábať s photoshopom. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme, tieto sú len také behind the scenes. Viac toho snáď čoskoro pridáme na insta.
      Fantasy sú v tomto tricky :) A blahoželám ku knižke :)

      Odstrániť
  3. Já myslím, že ty fotky vyšly super a přes počáteční komplikace jste si to určitě obě užily. :-) Já s photoshooty žádné zkušenosti nemám, ale klidně bych do toho šla. :-) K Shadowhunters bych se nebála použít výraznější líčení, i když knihu neznám, soudím pouze podle filmu a několika dílů seriálu, které jsem viděla. Jinak moc povedené! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme :D Určite sme si to užili a snáď si niekedy nájdeme čas to zopakovať :D Ak môžeš určite odporúčam, podľa mňa nemusíš mať nejaké extra skúseností, stačí niekto kto dobré fotí :D Na líčení snáď v budúcnosti zapracujeme, aj keď úprimne nie sme ani jedna nejaké booty gurus ;)

      Odstrániť